VĚZENÍ

05.10.2012 16:01

VĚZENÍ

KNIHA 3.
 
DATUM VYDÁNÍ: duben 2005
ČESKÝ NÁZEV: Vězení
ANGLICKÝ NÁZEV: CHERUB: Maximum Security
SÉRIE: CHERUB
V ČR VYDALO NAKLADATELSTVÍ: BB-art
 
DĚJ:
1. Podle amerického práva mohou děti, souzené za zvlášť těžké zločiny, dostat stejný trest jako dospělí. Dvě stě osmdesát těchto dětí žije ve vězení Arizon Max ve vyprahlé arizonské poušti. Na jedné z nejnebezpečnějších misí jednotky Cherub nastoupí dvanáctiletý agent James Adams pod falešným jménem do vězení, kde se má spřátelit s jedním z chovanců a pak ho dostat ven…V jednotce Cherub jsou jen špičkově vycvičení profesionálové. Na své straně mají jednu obrovskou výhodu: dospělí nikdy nepodezírají děti, že jsou špioni.
(popis knihy na internetu)
 
 
2. Jane Oxfordová je přízrak; největší a nejdrzejší překupnice s ilegálními zbraněmi, ukradenými armádě USA, které dodává teroristickým vládám a organizacím na celém světě. Ale jak má FBI dopadnout ženu, která ovládá tak dokonale propracovanou organizaci, že nikdo nezná ani její podobu? Jak uvěznit chiméru, jež USA ukradla i nejmodernější rakety všech dob?
Jane Oxfordová nemá ani potuchy, že třináctiletý James Adams a jeho desetiletá sestra Lauren dokážou víc než všechny tajné služby světa: dokážou proniknout do jejího soukromí…
James a Lauren patří k CHERUB.
(internet)
 
 
3. CHERUB dostal za mříže už spoustu zločinců. Teď poprvé mají jednoho dostat ven.
Podle amerického práva mohou děti odsouzené za závažné trestné činy být souzené jako dospělí. Dvě stě osmdesát těchto dětí žije v dětském vězení Arizona Max.
Na jedné z nejodvážnějších misí se musí James Adams v utajení dostat do vězení Arizona Max a pomoci v útěku jednomu z vězňů.
(oficiální popis z anglických stránek)
 
OCENĚNÍ:
Cheshire Children's Book Award
Winner 2007
Portsmouth Children's Book Award
Winner 2006
Grampian Children's Book Award -
Runner up 2006
Doncaster Children's Book Award
Runner up 2006
 
 
Americká obálka: