Robert MUCHAMORE

11.10.2012 13:08

ROBERT MUCHAMORE

Celé jméno: Robert Kilgore Muchamore

Narozen: 26. prosince 1972 (Londýn, Spojené Království)

Rodina: 3 starší sourozenci

bratr - Del

sestry - Jenny a Diane

Vysněné povolání: architekt, fotograf, spisovatel (poté, co zjistil, že na architekta je třeba studovat 7 let, rozhodl se zaměřit na druhá dvě povolání)

Výška: 180cm

Váha: 84kg

Status: svobodný

Děti: žádné

První publikovaná kniha: CHERUB: The Recruit (Nováček), Duben 2004

Žije: London, UK

 

Britský spisovatel, autor knižních sérií CHERUB 1, 2 a HENDERSON'S BOYS.

Robert se narodil v Londýně, kde chodil na základní školu. Poté pracoval v obchodě s foťáky jménem Jessop. Chtěl se stát spisovatelem, ale žádný z jeho článků nebyl tak dobrý. Dva roky byl bez práce, až mu jeho otec řekl, že ho vykopne z domu, jestli nezačne pracovat. Našel si práci jako soukromý vyšetřovatel, která ho nebavila. V roce 1999 se vypravil za svou sestrou do Austrálie, kde se setkal se svým dvanáctiletým synovcem, který si stěžoval, že nemá co číst. V roce 2001 začal psát svou první knihu, která později vyšla pod názvem Nováček, ale původně v ní bylo mnohem více násilí. Po mnoha odmítnutích mu byla tato kniha v roce 2003 vydána. A po ní následovaly další.

V roce 2005 byl Robert tak zmožený prací, že se rozhold dát výpověď v práci a naplno se věnovat psaní. V roce 2009 byly vydány první dva díly HENDERSON'S BOYS.

Dnes jsou jeho knihy překládány do více než 20 jazyků a bylo prodáno přes 5 milionů výtisků. Po dokončení aktuálně rozepsaných sérií se chystá na další úplně novou, která by měla být vydána v roce 2014.