Film o CHERUB

24.08.2013 11:44

Protože se často setkávám s dotazy, jak že je to doopravdy s filmem, rozhodla jsem se přidat sem pár informací. Našla jsem dva starší články na oficiálních stránkách CHERUB a Roberta Muchamora, kde jsou zveřejněny odpovědi na nejčastější otázky ohledně filmu, takže se pokusím je sem přeložit ;)

článek č.1

Úvod

Je mnoho otázek, které Robert Muchamore dostával znova a znova a znova a znova a znova, dokud se z toho nezbláznil (vlastně jsme věděli, že se to jednou stane, bohužel se nám to nepodařilo natočit). Takže se Robert rozhodl zodpovědět všechny tyto otázky a brutálně zabije každého, kdo se na ně odváží zeptat znovu.

1. Bude natočen film o CHERUB?

Opravdu doufám, že ano. Práva pro natočení filmu o CHERUB jsme prodali produkční společnosti před několika lety. Od té doby se pracuje na scénáři a na získání finančních prostředků, aby mohl být film natočen. Producenti doufají, že začnou film natáčet začátkem roku 2012 a že bude vypuštěn někdy během roku 2013. Ale je tu hodně zpoždění, takže nebuďte překvapení, pokud se to opět zpozdí.

2. Jak můžu zjistit, kdo bude ve filmu hrát?

Děti mají otravný zvyk a to ten, že rostou. Takže není rozumné obsazovat role dokud nevíme, kdy přesně začne natáčení. Veškeré obsazení bude vybráno ředitelem castingu, který zatím ještě nebyl jmenován. Takže zatím nemohu odpovědět na otázky, kde bude konkurz, jestli bude otevřený, a tak podobně.

3. A co film o Hendersonových chlapcích?

Není to nemožné, ale zrovna teď se soustředíme na film o CHERUB.

 

Z tohohle článku je to o filmu všechno. Další otázky a odpovědi týkající se knížek si můžete přečíst sami, nebo mi napište a já se je pokusím přeložit a zveřejnit v jiném článku. ;)

 

článek č.2

Otázky o CHERUB filmu

1. Bude natočen seriál o CHERUB?

V současnosti máme v plánu vytvořit film o CHERUB, ne seriál.

2. Bude natočen film o CHERUB?

V to pevně doufáme. Scénář už byl napsán, ale dosud není zajištěno financování, takže není žádné pevné datum, kdy by se mělo natáčet. Pokud by všechno šlo dobře, natáčení by mohlo začít do jednoho roku a film by mohl být vydaný o rok později. Nicméně, tento filmový projekt má zpoždění od úplného začátku, takže nebuďte překvapeni, jestli to bude trvat mnohem a mnohem déle.

3. Bude vytvořena CHERUB video hra?

Tvorba her pro herní konzole jako Playstation nebo Wii stojí miliony liber. Navíc bývají většinou založeny spíše na filmu, než na knihách. Takže hra bude vytvořena jedině, pokud bude film a vydělá velký balík. V nejbližší době to vypadá s hrou o CHERUB velice nepravděpodobně.

4. Kdy bude vydán film o CHERUB?

To záleží především na financích. Nejoptimističtější předpoklady říkají, že natáčet by se mohlo začít koncem roku 2012 a film by vyšel v roce 2013. Přesto to může trvat mnohem, mnohem déle a je dokonce možné, že celý filmový projekt padne.

5. Jaké omezení bude film mít?

Nevím toho moc o filmovém omezení, ale bylo by hloupé, aby někdo natočil film založený na knihách pro děti a ten film byl nakonec dětem nepřístupný. Takže to možný bude PG nebo PG12.

(Pokud nejste z Velké Británie a této otázce nerozumíte, nedělejte si s ní starosti)

6. Jak se mohu zúčastnit konkurzu?

Zatím nejsou žádná data týkající se filmu a castingu dětských rolí. Je velice nepravděpodobné, že by castingy probíhaly dříve, než bude jasné, kdy se začne natáčet (nemůžeme přece obsadit někoho do role Jamese a zjistit, že než se začne natáčet, tak mu narostou vousy!) 

Pokud budou otevřené castingy, pokusím se zveřejňovat informace na svých stránkách. Můžete si mě také přidat na Twitteru, protože tam se možná dozvíte informace mnohem dříve, než na stránkách.

7. Bude film natočen podle knih?

Filmaři uvedli, že jejich cílem je natočit drsný, realistický film založení na knize Nováček. Poslední verze scénáře, kterou jsem viděl, se od dějové linky odlišuje pramálo a zachovává celkový duch knih. 

8. Bude film CHERUB založen na jedné nebo více knihách?

Knihy CHERUB jsou poněkud obsáhlé, takže první film bude pravděpodobně založen na Nováčkovi. Je nepravděpodobné aby film obsahoval více než jdnu knihu.

9. Bude pokračování?

Jako u všech filmů, pokračování závisí na tom, kolik vydělá první film peněz. Pokud by první CHERUB film byl výdělečný, je velká pravděpodobnost, že bude nebo budou natočena pokračování.

 

Na IMDB jsem už film našla v kategorii in development (ve vývoji), bohužel tyto filmy nejsou přístupné veřejnosti, takže více informací jsem tam nezjistila.

Větší štěstí jsem měla na jiné stránce, kde je alespoň pár informací:

 

film mají natočit studia Jigsaw Films a BBC Films

produkce: Sarah Radclyffe, Rebecca Farhall, Courtney Pledger

režisér: Christopher Smith

Diskusní téma: Film o CHERUB

Datum: 06.12.2013

Vložil: Jamessi

Titulek: hmmm

Velmi zajímavé. Doufám, že to režizér nějak zvládne, když natočil jen béčkové horrory. Velmi kvalitní produkce a studia. S tím ratingem mě to mrzí - Od Cherubu bych očekával mrazivý brutální thriller, bohužel nevím jak se to povede, když to budou dělat 12+ (PG12). Spíš jsem 15+ (teď nevím jaký je ekvivalent v Británii. každopádně držím palce a díky za stránku. :D

Přidat nový příspěvek